wisiow tudástár

gyakran ismételt kérdések

A fény fontos szerepet játszik az életünkben

A lakó-, a szociális vagy a munkakörnyezet kialakításánál elengedhetetlen szempont az ablakok elhelyezése. Tudástárunkban összegyűjtöttük azokat a kérdéseket, melyeket önök tesznek fel szaktanácsadóinknak.  

A természetet hozzák be otthonába a “wisiow” ajtók

Ablakaink tervezésekor elengedtünk minden funkciónélküli elemet, fölösleges sallangot. Visszatértünk a természethez. Hagytuk, hogy a hatalmas üvegtáblákon át bekússzon a szobánkba és körülöleljen bennünket. 

Az ablakról

A hatalmas és stílusos wisiow ablakok már az első pillanatban lenyűgözik a látogatóit, legyen szó családi házról és barátokról vagy ipari ingatlanokról és ügyfelekről.

Milyen színű kereteket gyártanak?

A fekete mellett további 11 szín választható alapáron. Felár ellenében további színek és struktúra (pl. eloxált) is rendelhetők. 

Könnyen mozgatható?

Igen, a jelentős méretekhez mérten az ablak könnyedén és halkan mozog. A rozsdamentes acél síneken táblánként legalább két pár, vagyis minimum 8 rozsdamentes görgő fut. Igény szerint pedig további görgőket is beépíthetünk. 

A nyitás és zárás a motorral szerelt változatban gombnyomásra működik. 

Milyen épületekhez ajánlják ezeket az ablakokat?

a wisiow toló ajtók és fix ablakok minimalszerkezetes orama alumínium profilokból épülnek fel. Ennek a moduláris és rugalmasan variálható rendszernek köszönhetően mind lakossági, mind kereskedelmi felhasználásra alkalmas. Üzlethelyiségek, szállodák, irodaépületek mellett családi házak építésénél is betervezhető, beépíthető.

Megoldható, hogy az ablak felület ne legyen átlátszó?

Mondjuk este, amikor bent a lakásban világítanak a fények. Nem szeretném, ha belátnának kintről. – Érthető elvárásként fogalmazódott meg ez a felvetés önben. Igen, erre is kínálunk többféle megoldást.

Mi a legnagyobb előnye a wisiow ablakoknak?

A tökéletes egyensúly a bent és a kint között. A wisiow tolóajtók és fix ablakok sajátos designjuk révén a kilátást minimálisan korlátozó 24-mm-es kereteket kombinálják a lehető legnagyobb, akár 18 nm-es üvegfelületekkel. 

Valóban láthatatlan a keret?

A tolóajtók és ablakok alumínium keretét a padlóba és a mennyezetbe rejtettük. Kizárólag az 1-4 mm-es vízszintes és a 24 mm-es függőleges profil látható. Ám ez is szinte láthatatlan az ablakfelületek nagyságához képest. 

A wisiow keret nélküli rendszer rejtett sínnel is rendelhető.

 

Bírja a hazai klímát ez az ablak?

Minimal keretrendszer és a benne lévő minőségi üvegeket úgy terveztük, hogy bárhol a világon beépíthetők legyenek, megfelelve a helyi adottságoknak Dubaitól egészen a skandináv országokig.

 

Műszaki adatok

Milyen magas lehet egy tábla?

6,5 méter. A teljes keret nem lehet nagyobb 6,5 méteres magasságnál illetve 3 méteres szélességnél. De a teljes felület nem lehet több tolóajtóknál 12 m2-nél, fix ablakoknál 18 m2-nél.

Milyen méretben készülnek az ablakok?

A maximális méret tolóajtóknál 12m2 , a fix ablakoknál 18 m2 . A teljes keret nem lehet nagyobb 6,5 méteres magasságnál illetve 3 méteres szélességnél.

Milyen nehéz egy ilyen ajtó / ablak?

400-800 Kg. között mozoghat egy-egy tábla súlya

Milyen Uw értékkel rendelkeznek az ablakok?

Az üveg méretétől és típusától függően 0,7-1,7 W / m2K között változhat.

Milyen a zajcsillapítása az ablaknak?

Akár 39 dB-lel csendesebb belső környezet. Mit jelent ez? Egy nappali, csendes terem zajszintje 40 dB, egy mixergépé 85 dB, a leghangosabb emberi hang pedig 120 dB. 

Sarkon is biztonságosan záródnak a tolóajtók?

Természetesen a nyitott sarkokon is pontosan és biztonságosan záródnak a wisiow tolóajtók.  

Hogyan oldották meg az esővíz elvezetését?

Rejtett esővíz-elvezetést alkalmazunk. A beépített innovációnak köszönhetően a víz mindig a kívánt mederben folyik. 

Milyen üvegezéssel rendelhetek ablakot?

Kétrétegű (“wisiow duó” sorozat)  és háromrétegű  (“wisiow trio” sorozat) üvegtáblákkal. 

Valódi áttörést hoztak az Orama rendszerek a minimálszerkezetes tolóajtók és ablakok világába. A szinte észrevehetetlen 24 mm keskeny keretek páratlan panorámát biztosítanak. 

A fizetésről

Nem csak nemzetközi viszonylatban is kiváló ár/érték arányú, minimál alukeretes prémium tolóajtókat és fix ablakokat kínálunk önnek, hanem mindehhez ütemezett fizetési megoldásokat is. 

Mennyibe kerül egy ablak önöknél?

Nincsen árlistánk. Egyedi ablakokat készítünk, megrendelői igények alapján. Az árat meghatározza a táblák mérete, üvegezés módja, a szélerőssége, a keret színe, rendelhető kiegészítő felszerelések száma, stb.

Az árakról minden estben kérdezze szaktanácsadóinkat!

Létezik részletfizetési lehetőség is önöknél?

Ütemezett fizetésre van lehetőség az ablakok vásárlása esetén

Hogyan, milyen ütemben fizetek az ablakokért?

Fizetés ütemezése: magánszemélyként az ablak megrendelésekor a teljes vételár 50%-t kell befizetni. 30%-t  pedig az áru átvételekor. A fennmaradó 20%-t a beépítést követő 8 napon belül kell teljesíteni. 

Kapok számlát a vásárlásról?

Igen, cégünk minden esetben ÁFA-s számlát állít ki.

Hogyan fizethetek?

Bankkártyával, utalással, készpénzzel is fizethet nálunk.

Fizethetek bankkártyával?

Igen, bankkártyával, utalással és készpénzzel is fizethet nálunk.

Előle vagy foglaló?

A “wisiow” ablakok az ön egyedi igényei szerint készülnek. Bár léteznek ajánlott illetve szabályozott méretek (max. magasság, max. szélesség, max. nm), nem gyártunk standard ablakokat. Ezért kérünk foglalót a szerződés megkötésekor. 

A rendelésről

Mennyi idő alatt szállítanak?

4-12 hét a megrendelést és első befizetést követően. A szállítási határidőt befolyásolja az üzemünk leterheltsége, a rendelt mennyiség, az egyedi specifikációk.

Munkatársaink az előzetes ajánlattól folyamatosan segítik és tájékoztatják önt a rendelés állapotáról. 

Beépítésről

A wisiow minimál keretes ablakrendszerek beépítéséhez jól képzett saját csapattal és minősített beépítő partnerekkel is rendelkezünk.

Önök végzik a beépítést is?

A wisiow minimál keretes ablakrendszerek beépítéséhez jól képzett saját csapattal és minősített beépítő partnerekkel is rendelkezünk.

Csak Budapesten építenek be ablakokat?

Nem, a wisiow tolóablakok beépítését saját csapatunkkal illetve minősített alvállalkozókkal országszerte vállaljuk. 

Határon túli  megrendelés esetén mindenképpen szükséges a beépítésről egyeztetni kollégáinkkal.

További kérdések

Házakat, épületeket is terveznek?

Igen, építész részlegünk vállalja családi házak és ipari ingatlanok tervezését is.

Mennyire biztonságosak ezek az ablakok?

Betörésbiztos reteszelő rendszer egyedi kialakításának köszönhetően maximális védelmet nyújt. 

A hatalmas üvegfelületek ellenállnak az esőnek, a szélnek.

Könnyen takarítható?

Igen, a sínrendszer egy egyszerű porszívóval is könnyen tisztán tarthatóA rejtett síneket takaró elemek eltávolítása sem igényel szerszámokat. 

A wisiow ablakrendszerekben a minimalizmus és a teljesítmény tökéletes kombinációja köszön vissza. .

A partnerségről

Partnereink között építészirodákat, beruházókat és kivitelező cégeket is köszönthetünk. 

Létezik partnerprogram Önöknél?

Tervezőknek, tervező irodáknak, építészstúdióknak. Ha ön szeretné a wisiow by orama minimalkeretes ablakrendszert felvenni portfóliójába keressen Ellmann Richárd kollégánkat. Regisztrált partnereink hozzáférhet az aktuális termékinformációkhoz és a teljes körű tervezési dokumentációhoz. Jelentkezzen be, vagy regisztrálja magát a védett tartalmak letöltéséhez.

Beruházó és kivitelező cégeknek. Ha ön szeretné a wisiow by orama minimalkeretes ablakrendszert felvenni portfóliójába keressen Ellmann Richárd kollégánkat. Regisztrált partnereink hozzáférhet az aktuális termékinformációkhoz és a teljes körű tervezési dokumentációhoz. Jelentkezzen be, vagy regisztrálja magát a védett tartalmak letöltéséhez.

Kereskedőknek, viszonteladóknak. Ha ön szeretné a wisiow by orama minimalkeretes ablakrendszert felvenni portfóliójába keressen Ellmann Richárd kollégánkat. Regisztrált partnereink hozzáférhet az aktuális termékinformációkhoz és a teljes körű tervezési dokumentációhoz. Jelentkezzen be, vagy regisztrálja magát a védett tartalmak letöltéséhez.

 

Építészstúdióknak

Hogyan tervezhetem be az önök ablakait? Minden szakmai segítséget megadnunk azoknak a tervezőknek, akik wisiow minimálkeretes ablakokat és tolóajtókat terveznek új vagy felújítás előtt álló épületekhez. Segéd- és prezentációs anyagok, szakmai / tervezési segédletek és sablonok biztosítják, hogy ön ilyen merész méretben is “láthatatlan” ablakokat és ajtókat tervezhessen.

Olyan minőségi eszközt adunk az építészek kezébe, mely minden elvárásuknak megfelel. Az Orama minimál keretes rendszerrel életre kelthetjük vízióikat.  

 

Beruházó / kivitelező

Hogyan terveztethetem / építtethetem be az önök ablakait? Minden szakmai segítséget megadnunk azoknak a beruházóknak / kivitelezőknek , akik wisiow minimálkeretes ablakokat és tolóajtókat építtetnek be új vagy felújítás előtt álló épületekbe. Segéd- és prezentációs anyagok, szakmai / tervezési segédletek és sablonok biztosítják, hogy ön ilyen merész méretben is “láthatatlan” ablakokat és ajtókat építtethessen be.

Olyan minőségi eszközt adunk a beruházók /  kivitelezők  kezébe, mely minden elvárásuknak megfelel. Az Orama minimál keretes rendszerrel életre kelthetjük vízióikat.  

Kereskedők

Hogyan értékesíthetem az önök ablakait? Minden szakmai segítséget megadnunk azoknak a kereskedőknek, akik wisiow minimálkeretes ablakokat és tolóajtókat értékesítenek  új vagy felújítás előtt álló épületekhez. Segéd- és prezentációs anyagok, szakmai / tervezési segédletek és sablonok, reklámanyagok biztosítják, hogy ön ilyen merész méretben is “láthatatlan” ablakokat és ajtókat értékesíthessen.

Olyan minőségi eszközt adunk a kereskedők  kezébe, mely minden elvárásuknak megfelel. Az Orama minimál keretes rendszerrel életre kelthetjük vízióikat.  

Rólunk

Miért válasszam a minimal works-öt?

Tapasztalt szakembergárda. 80 fős mérnök és specialista csapat dolgozik megrendelőink számára. .

15 éve Magyarországon. Svájci és Németországi jelenlét mellett kiemelten fontos számunka, hogy a hazai ügyfeleink a jövőben is elérhessenek bennünket. 

A minimal worksról

A minimal works látja el a wisiow by Oroama minimalkeretes ablakrendszerek értékesítési és értékesítési hálózatépítési feladatait Magyarországon a svájci TMinds GmbH megbízásából , illetve szaktanácsadással és tervezéssel segíti az érdeklődőket a budapesti bemutatóteremeben, telefonon és írásban. 

Garancia

A wisiow by Oroama színfalai mögött komoly szándék, tőkeerős vállalkozások és jelentős szakembergárda tevékenykedik. A tolóajtókat és a fix ablakokat  a legnagyobb gondossággal készítjük és építjük be. Ennek ellenére sajnálatos módon előfordulhat, hogy valami nem sikerül. Ilyen esetben is hagyatkozhat ránk.

Az Oramáról

Az Orama minimal keret rendszer nem csak lenyűgöző, hanem minden lényeges kritériumnak megfelel. Ezért választottuk az általuk kínált rendszereket a wisiow ablakok gyártásához.

Az Orama minimál keretrendszer évtizedes gyártói tapasztalatok alapján készül, és a hétköznapi tapasztalatok alapján fejlesztik pl. a wisiow tolóajtókhoz és fix ablakokhoz. 

Bár a wisiow minimal keretes ablakok gyártása cégcsoportunk legfiatalabb üzletága, több, mint másfél évtizede otthon vagyunk az építőiparban. Biztos pénzügyi háttér, tapasztal mérnökgárda és számos innováció köthető márkáinkhoz.